Pelletkachel kopen Well

Vergelijk installateurs pelletketels Well

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Well kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker vind je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5855

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteBergen Limburg
Postcode5855
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Well wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Thor Slim 10 air van het merk Kalon / Giove GroupOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bergen Limburgverbruikt 3520 kWh stroom en 3520 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €183,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Well vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Well waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Well

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope mogelijkheid: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €550 per product.

pelletkachel installateurs in well


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd zal worden. De meeste bedrijven plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen aangaande het huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of liever een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga voor een goede installateur in Well. Houd rekening met recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Well


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Well?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €950 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ekoline 7,5 (Kovan), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • P964 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • ANTARES H (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Well. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5854, 5855.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!