Pelletkachel kopen Barneveld

Vergelijk installateurs pelletketels Barneveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Barneveld kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij handige details die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type modellen:

  kachel installateur 3771

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Barneveld een uitstekende optie. Dat kan zijn de BILD ATC van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en stookt 3330 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €178,00 in februari 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Barneveld vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Barneveld waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van februari 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Barneveld

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per systeem.

pelletkachel installateurs in barneveld

Omliggende plaatsen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen m.b.t. jouw huis. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als uitstraling en de grootte zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga in zee met een erkende installateur in Barneveld. Let op reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Barneveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Barneveld?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €650 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 20 (densan), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • 98ELITE.12C-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • MINTA AIR (8 S1) (Red), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Barneveld. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3770, 3771, 3772, 3773.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente