Pelletkachel kopen Stroe

Vergelijk installateurs pelletketels Stroe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Stroe kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker bekijk jij actuele informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3776

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3776
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Stroe wellicht iets voor jou. Denk aan de Smart water+ van het merk WodtkeMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en 3330 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €178,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Stroe vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Stroe waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Stroe

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in stroe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een geschikte installateur in Stroe. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Stroe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Stroe?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €850 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Diva (EvaCalor), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Armor-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Stroe. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3776.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!