Pelletkachel kopen Terschuur

Vergelijk installateurs pelletketels Terschuur

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terschuur kopen opent nieuwe deuren om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van onze vergelijker bekijk jij veelzijdige aanbevelingen die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3784

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terschuur zeer interessant. Je kunt kiezen voor de SLIM MOD 8 CANALISATIE van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en stookt 3330 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €178,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Terschuur vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Terschuur waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Terschuur

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en besparende keuze: lagere CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in terschuur


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en mogelijke offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen een aantal vragen omtrent jouw woonobject. Onder andere de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op de info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en selecteer een geschikte installateur in Terschuur. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Terschuur


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Terschuur?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel systemen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Insert 9,5 – Leonardo/Andrea/Tommy/Donatello / A (EvaCalor), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cocoon (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Terschuur. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3784.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!