Pelletkachel kopen Soest

Vergelijk installateurs pelletketels Soest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Soest kopen maakt het mogelijk om een huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website ontdek je waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 3761

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. We spreken over: woning-specificaties, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteSoest
Postcode3761
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Soest zeer interessant. Denk aan de Caldo 15 H2O van het merk Dik GeurtsOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Soestconsumeert 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €172,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Soest vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio mensen overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Soest waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Soest

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieubewuste en kostenbesparende beslissing: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €850 per product.

pelletkachel installateurs in soest


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen wat vragen over je woning. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door je verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het gewenste model en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies voor een professionele installateur in Soest. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Soest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Soest?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen €900 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • LP up 9, Dual (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Frank vlak water+ (Wodtke), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Soest. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3760, 3761, 3762, 3763, 3764, 3765, 3766, 3768.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente