Pelletkachel kopen Eemnes

Vergelijk installateurs pelletketels Eemnes

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eemnes kopen biedt jou de kans om de woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl vind je samengestelde toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 3755

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. diverse variabelen. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eemnes geen gek idee. Een voorbeeld is de Ecofire Soprano 8 Silent van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Eemnesgebruikt 3200 kWh stroom en nog eens 3200 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €172,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Eemnes vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Eemnes waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Eemnes

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De biomassaketel kan benut worden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en relatief goedkope keuze: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in eemnes

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen diverse vragen m.b.t. uw woonobject. Denk aan het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je data maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of puur een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de grootte spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een professionele installateur in Eemnes. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eemnes


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Eemnes?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk niet misselijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €700 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Frida (EvaCalor), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Steel (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • PO 03-7 Family.nrg light selection (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Eemnes. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3755.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!