Pelletkachel kopen Garderen

Vergelijk installateurs pelletketels Garderen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Garderen kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan meerdere soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze website check je actuele toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 3886

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met meerdere aspecten. Bijvoorbeeld: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3886
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Garderen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de DENIA14 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en 3330 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €178,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Garderen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Garderen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Garderen

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante optie: minder CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in garderen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent je woning. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een betrouwbare installateur in Garderen. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Garderen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Garderen?

In de huidige situatie zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn honderden pelletkachel & pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €800 en €1250. Je kunt denken aan:

 • SPCN11 – Silence 11 (EvaCalor), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Garderen. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3781, 3886.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!