Pelletkachel kopen De Bilt

Vergelijk installateurs pelletketels De Bilt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Bilt kopen maakt het mogelijk om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit velerlei soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze vergelijker tref jij omvangrijke adviezen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3730

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3730
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Bilt zeker een goede optie. Dat kan zijn de TEIA van het merk 3Spark by MAXI SrlEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Biltgebruikt 3240 kWh stroom en stookt 3240 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €183,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Bilt vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in De Bilt waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in De Bilt

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model kan benut worden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €450 per product.

pelletkachel installateurs in de-bilt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen een aantal vragen over de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als en soort kachel en de maatvoering hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een uitstekende installateur in De Bilt. Bekijk de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Bilt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Bilt?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen de €450 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Marcus 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Pad (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • family.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Bilt. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3704, 3730, 3731, 3732.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente