Pelletkachel kopen Zwartebroek

Vergelijk installateurs pelletketels Zwartebroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwartebroek kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn meerdere kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker bekijk jij praktische informatie die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 3785

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Onder andere: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3785
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwartebroek zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Dedalo Hydro 18 van het merk Green PurosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en 3330 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €178,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Zwartebroek vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zwartebroek waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwartebroek

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €500 per kachel.

pelletkachel installateurs in zwartebroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Zwartebroek. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwartebroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zwartebroek?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €700 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SPCT 7,5 – Sofia 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cru-z (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zwartebroek. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3785.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!