Pelletkachel kopen Bunschoten

Vergelijk installateurs pelletketels Bunschoten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bunschoten kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker doorzoek je uitgebreide informatie die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie type modellen:

  kachel installateur 3751

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende facetten. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bunschoten wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Aqua 14 Turbo compact glass van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bunschotengebruikt 3480 kWh stroom en 3480 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €173,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bunschoten vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de gasketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bunschoten waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bunschoten

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in bunschoten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake je woonobject. Belangrijk zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als het design en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Bunschoten. Houd rekening met reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bunschoten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bunschoten?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €600 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Giove 16,5 kW (EvaCalor), vermogen 16,5 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Monde (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • easy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bunschoten. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3750, 3751, 3752.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente