Pelletkachel kopen De Glind

Vergelijk installateurs pelletketels De Glind

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Glind kopen is bij uitstek geschikt om het huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze vergelijker vind je accurate details die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 3794

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels verscheidene aspecten. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3794
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Glind zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Aura 80 van het merk KloverNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Design en warme sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en stookt 3330 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €178,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel De Glind vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in De Glind waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in De Glind

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige installatie: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in de-glind


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten focussen zich op een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen omtrent het woonobject. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door de info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en maak een keuze voor een erkende installateur in De Glind. Houd rekening met klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in De Glind


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in De Glind?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie dat toepasbaar is wisselt tussen de €650 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cerino (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • DP 24 (Daiwa), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Drum (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Glind. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3794.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!