Pelletkachel kopen Baarn

Vergelijk installateurs pelletketels Baarn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Baarn kopen is bij uitstek geschikt om de woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 3741

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verscheidene onderdelen. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3741
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Baarn geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de PELLQUADRO van het merk ITCEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Baarnverbruikt 2980 kWh stroom en nog eens 2980 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Baarn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel bewoners preferereneen luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Baarn waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Baarn

Een nieuwe is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt gebruikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1400 per installatie.

pelletkachel installateurs in baarn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn relevante vragen aangaande je woning. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Baarn. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Baarn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Baarn?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €800 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SPCT 7,5 – Greta (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Ile (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Vittoria B (Vittoria), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Baarn. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3740, 3741, 3742, 3743, 3744.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente