Pelletkachel kopen Kootwijkerbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Kootwijkerbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kootwijkerbroek kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij onze tool doorzoek jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 3774

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei factoren. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3774
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kootwijkerbroek iets om te overwegen. Dat kan zijn de ARKO LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Barneveldconsumeert 3330 kWh stroom en stookt 3330 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €178,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Kootwijkerbroek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Kootwijkerbroek waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kootwijkerbroek

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in kootwijkerbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen die gaan over je woonobject. Relevant zijn het type huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga voor een professionele installateur in Kootwijkerbroek. Check de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Kootwijkerbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Kootwijkerbroek?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €850 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Heidi / Titti (EvaCalor), vermogen 5 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Kootwijkerbroek. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3774.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!