Pelletkachel kopen Achterveld

Vergelijk installateurs pelletketels Achterveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Achterveld kopen stelt jou in staat om de woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3792

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei facetten. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Achterveld wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de A 7 Style van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom plus nog eens 3330 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €178,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Achterveld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Achterveld waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Achterveld

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een groene en relatief goedkope oplossing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in achterveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een professionele installateur in Achterveld. Bekijk de reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Achterveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Achterveld?

Hedendaags vind je allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over honderden pelletketel of pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €450 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • SPF 8,5 – Fornotto / Biscotto (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • DP 06 (Daiwa), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 9, Dia-Mond (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Achterveld. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3790, 3792.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!