Pelletkachel kopen Voorthuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Voorthuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Voorthuizen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina lees jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 3781

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van verscheidene factoren. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Voorthuizen misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Inserto D12 van het merk Mondena ItaliaOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €800
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Barneveldgebruikt 3330 kWh stroom plus 3330 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €178,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Voorthuizen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Voorthuizen waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Voorthuizen

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in voorthuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het design en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in Voorthuizen. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Voorthuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Voorthuizen?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dado / Hermes (EvaCalor), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Cave (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Voorthuizen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3780, 3781.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!