Pelletkachel kopen Kootwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Kootwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kootwijk kopen is bij uitstek geschikt om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt meerdere type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. onze tool bekijk jij waardevolle adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3775

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene randvoorwaarden. Onder andere: jouw type woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3775
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Kootwijk een uitstekende optie. Een voorbeeld is de HSP 2.17 Pemium 713.07 van het merk Haas & SohnOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Barneveldverbruikt 3330 kWh stroom en nog eens 3330 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €178,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Kootwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten neigen naar een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Kootwijk waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kootwijk

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De installatie kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als bewuste en voordelige oplossing: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per ketel.

pelletkachel installateurs in kootwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn het type woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als kleur / design en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Kootwijk. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kootwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Kootwijk?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk erg aantrekkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €550 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Serena / Slim 6,5 (EvaCalor), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.
 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Kootwijk. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3774, 3775.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!