Pelletkachel kopen Ubbena

Vergelijk installateurs pelletketels Ubbena

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ubbena kopen biedt jou de kans om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze pagina doorzoek je toepasbare gegevens die van pas komen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 installaties:

  kachel installateur 9492

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van allerlei factoren. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9492
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ubbena geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Camino Idro 25 van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Assengebruikt 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €148,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ubbena vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ubbena waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ubbena

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: minder vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in ubbena


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent het huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een erkende installateur in Ubbena. Kijk naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ubbena


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Ubbena?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €650 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • LP up 9, Steel (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco10N-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Unica Term ECO 6 (Unica Term GmbH), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ubbena. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9492.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!