Pelletkachel kopen Ter Aard

Vergelijk installateurs pelletketels Ter Aard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ter Aard kopen stelt jou in staat om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website vind je accurate info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 9487

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Je kunt denken aan: jouw type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9487
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ter Aard zeer interessant. Bijvoorbeeld de Beauty 13 van het merk COLA srl -Gruppo FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Assenverbruikt 2660 kWh stroom en nog eens 2660 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €148,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ter Aard vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Ter Aard waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2022 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ter Aard

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope mogelijkheid: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €600 per kachel.

pelletkachel installateurs in ter-aard

Plaatsen in de regio:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen een aantal vragen inzake uw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als de kleur en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Ter Aard. Bekijk de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ter Aard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ter Aard?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletkachel & pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €400 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Monde (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.L-B (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • AQA S TPAS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ter Aard. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9487.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!