Pelletkachel kopen Zeijerveld

Vergelijk installateurs pelletketels Zeijerveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeijerveld kopen opent nieuwe deuren om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van deze pagina check jij waardevolle info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 9491

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door verschillende zaken. Bijvoorbeeld: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9491
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeijerveld zeer interessant. Denk aan de Star 18 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Assenverbruikt 2660 kWh stroom en stookt 2660 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €148,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zeijerveld vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat huizenbezitters neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Zeijerveld waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2022 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zeijerveld

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een groene en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in zeijerveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en tevens de offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen met betrekking tot je woning. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een uitstekende installateur in Zeijerveld. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeijerveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zeijerveld?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €450 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • LP up 9, Pad-K (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EUAS.L-W (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 24 (UNGARO S.r.L.), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Zeijerveld. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9488, 9491.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!