Pelletkachel kopen Rhee

Vergelijk installateurs pelletketels Rhee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rhee kopen stelt jou in staat om je woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl tref jij bruikbare toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9486

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9486
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rhee misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Olga idro 26 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Assenconsumeert 2660 kWh stroom en 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €148,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rhee vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rhee waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rhee

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope beslissing: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rhee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en eventuele offerte toegezonden zal worden. Veel installateurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we wat vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies een professionele installateur in Rhee. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Rhee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Rhee?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €500 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 9, Luke (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.12C-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • AQA S TPAS 15 (UNGARO S.r.L.), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rhee. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9486.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!