Pelletkachel kopen Loon

Vergelijk installateurs pelletketels Loon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loon kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker check je accurate raadgeving die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9409

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels allerlei variabelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9409
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loon wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de A 10 Retro / A 10 Style van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Assenverbruikt 2660 kWh stroom en stookt 2660 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €148,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Loon vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Loon waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Loon

Een effectieve en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor het CV systeem en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in loon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van uw data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Loon. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Loon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Loon?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €600 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • LP up 6 Drum (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 11 kW water+ (Wodtke), vermogen 11,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Aromy Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Loon. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9409.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!