Pelletkachel kopen Zeijerveen

Vergelijk installateurs pelletketels Zeijerveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeijerveen kopen opent nieuwe deuren om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl check jij samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 9489

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Onder andere: jouw soort woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9489
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeijerveen zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de MAGGIE MULTI AIR / MAGGIE van het merk MCZEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Assengebruikt 2660 kWh stroom en nog eens 2660 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €148,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zeijerveen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Zeijerveen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2022) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Zeijerveen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zeijerveen

Plaatsen in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen een aantal vragen die gaan over jouw woning. U kunt denken aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke specialisten en selecteer een erkende installateur in Zeijerveen. Kijk naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zeijerveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Zeijerveen?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €450 en €1200. Je kunt denken aan:

 • LP up 9, Pad (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • EASY.L-K (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ethermo TPASTS 18 (UNGARO S.r.L.), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zeijerveen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9489.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!