Pelletkachel kopen Leiderdorp

Vergelijk installateurs pelletketels Leiderdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leiderdorp kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze vergelijker ontdek je handige informatie die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 2351

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van velerlei zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2351
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31140 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leiderdorp misschien we dé oplossing. Denk aan de Settecento van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leiderdorpverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €138,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Leiderdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Leiderdorp waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Leiderdorp

Een andere goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een duurzame en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €950 per product.

pelletkachel installateurs in leiderdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je diverse vragen die gaan over jouw woonobject. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of liever een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een goed bekendstaande installateur in Leiderdorp. Check de referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leiderdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Leiderdorp?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €500 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Raffaella Idro (Extraflame), vermogen 18,8 [KW], €1400 subsidie.
 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.
 • Vertigo 8.0 (Fontana SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Leiderdorp. Wat moet ik precies doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2350, 2351, 2352, 2353.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!