Pelletkachel kopen Hazerswoude-Dorp

Vergelijk installateurs pelletketels Hazerswoude-Dorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hazerswoude-Dorp kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze tool bekijk je samengestelde details die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 2391

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei factoren. Onder andere: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2391
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hazerswoude-Dorp zeer interessant. Dat kan zijn de Superior SCP 11 kW – type YP114-02 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen aan den Rijngebruikt 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €146,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Hazerswoude-Dorp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een gasketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Hazerswoude-Dorp waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hazerswoude-Dorp

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een milieuvriendelijke en besparende beslissing: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in hazerswoude-dorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en speciaal ook de offerte toegezonden moet worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen inzake het huis. U kunt denken aan het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Hazerswoude-Dorp. Vraag om referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hazerswoude-Dorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hazerswoude-Dorp?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • NOIR LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Hazerswoude-Dorp. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2390, 2391, 2404, 2409.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!