Pelletkachel kopen Oegstgeest

Vergelijk installateurs pelletketels Oegstgeest

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oegstgeest kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. We hebben te maken met verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. pelletkachelrevolutie.nl check jij veelzijdige info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 2341

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3010 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oegstgeest misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Meissa 27 van het merk PasqualicchioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Oegstgeestconsumeert 3010 kWh stroom en 3010 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €148,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Oegstgeest vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Oegstgeest waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oegstgeest

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie kan benut worden voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in oegstgeest


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd zal worden. Veel monteurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je speciale vragen inzake uw woning. Relevant zijn het type woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga in zee met een goede installateur in Oegstgeest. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Oegstgeest


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oegstgeest?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.700 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen de €600 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Raffaella Idro 2.0 (Extraflame), vermogen 19 [KW], €1400 subsidie.
 • KLEAN (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Aura 11.0C (Fontana SRL), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oegstgeest. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2340, 2341, 2342, 2343.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!