Pelletkachel kopen Zwammerdam

Vergelijk installateurs pelletketels Zwammerdam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zwammerdam kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze website vind je bruikbare toelichtingen die helpen bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 2471

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door diverse facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2471
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Zwammerdam zeer interessant. Je kunt kiezen voor de LW up 15 Pad LW van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Alphen aan den Rijnconsumeert 2930 kWh stroom en 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Zwammerdam vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders overwegen een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Zwammerdam waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zwammerdam

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie kan benut worden voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in zwammerdam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen die gaan over je huis. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een oplossing dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een goed bekendstaande installateur in Zwammerdam. Vraag om recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zwammerdam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zwammerdam?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Cornelia 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Zwammerdam. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2470, 2471.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!