Pelletkachel kopen Benthuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Benthuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Benthuizen kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij onze website vind jij praktische gegevens die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 2731

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. allerlei randvoorwaarden. Denk aan: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2731
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Benthuizen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Montraux type Emily / Young 110 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alphen aan den Rijngebruikt 2930 kWh stroom en stookt 2930 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €146,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Benthuizen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Benthuizen waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is dus een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Benthuizen

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en aantrekkelijke keuze: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in benthuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je verschillende vragen over het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Benthuizen. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Benthuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Benthuizen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen €550 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Monde (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 6 (densan), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Benthuizen. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2730, 2731, 2735.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!