Pelletkachel kopen Aarlanderveen

Vergelijk installateurs pelletketels Aarlanderveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aarlanderveen kopen biedt jou de kans om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website tref je handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 2445

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. Je kunt denken aan: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2445
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aarlanderveen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de MINTA AIR (8 S1) van het merk RedEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alphen aan den Rijngebruikt 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €146,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Aarlanderveen vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Aarlanderveen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Aarlanderveen

Een andere is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en kostenbesparende optie: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in aarlanderveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen diverse vragen over jouw woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies voor een erkende installateur in Aarlanderveen. Vraag naar verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Aarlanderveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Aarlanderveen?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend extra interessant. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €500 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Eco 7, EF 7, Leisure 7, Easy 7 (Ecofire), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • Eco 10 (Castelmonte SRL), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Elda Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aarlanderveen. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2445.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!