Pelletkachel kopen Koudekerk aan den Rijn

Vergelijk installateurs pelletketels Koudekerk aan den Rijn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Koudekerk aan den Rijn kopen opent nieuwe deuren om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij waardevolle raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 2396

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verschillende facetten. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2396
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Koudekerk aan den Rijn zeer interessant. Denk aan de EBE van het merk 3Spark by MAXI SrlEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen aan den Rijnverbruikt 2930 kWh stroom plus 2930 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €146,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Koudekerk aan den Rijn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Koudekerk aan den Rijn waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en kostenbesparende installatie: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in koudekerk-aan-den-rijn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Relevant zijn het soort woning, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en kies een goed bekendstaande installateur in Koudekerk aan den Rijn. Bekijk de referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Koudekerk aan den Rijn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Koudekerk aan den Rijn?

Hedendaags vind je velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €700 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rinus (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • RONDE LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 18 (CS-Thermos), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Koudekerk aan den Rijn. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2394, 2396.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!