Pelletkachel kopen Boskoop

Vergelijk installateurs pelletketels Boskoop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boskoop kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool lees jij actuele informatie die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 2771

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels velerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2771
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Boskoop zeer interessant. Bijvoorbeeld de NEW LINEA LP9 van het merk CAMINETTIEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen aan den Rijnconsumeert 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €146,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Boskoop vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Zo’n systeem werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Boskoop waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Boskoop

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en voordelige mogelijkheid: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in boskoop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs werken in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen wat vragen omtrent jouw huis. Voorbeelden zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het gewenste model en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga voor een goede installateur in Boskoop. Houd rekening met beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Boskoop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Boskoop?

Hedendaags vind je allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €500 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Pellkamin 10 (EdilKamin), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Steel (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Dustin 14 (densan), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Boskoop. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2770, 2771, 2811.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!