Pelletkachel kopen Leiden

Vergelijk installateurs pelletketels Leiden

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Leiden kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze pagina tref je handige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2301

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Postcode2301
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M3920 M3
Stroomverbruik kWh2450 kWh
Gemiddelde energierekening€114,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Leiden zeker een goede optie. Denk aan de AC70 / A70 9 kW van het merk PalazzettiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €750
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Leidengebruikt 2450 kWh stroom en nog eens 2450 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €114,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Leiden vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Leiden waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Leiden

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in leiden


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen ten aanzien van jouw woning. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook randvoorwaarden als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Leiden. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Leiden


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Leiden?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Diadema Idro (Extraflame), vermogen 28,4 [KW], €1420 subsidie.
 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Vertigo 6.5 (Fontana SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Leiden. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!