Pelletkachel kopen Hazerswoude-Rijndijk

Vergelijk installateurs pelletketels Hazerswoude-Rijndijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hazerswoude-Rijndijk kopen maakt het mogelijk om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met velerlei installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze pagina lees jij accurate info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 2394

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
Postcode2394
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€146,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hazerswoude-Rijndijk misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Ecofire Sabine idro 26 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Alphen aan den Rijngebruikt 2930 kWh stroom en nog eens 2930 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €146,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hazerswoude-Rijndijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Hazerswoude-Rijndijk waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hazerswoude-Rijndijk

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1450 per product.

pelletkachel installateurs in hazerswoude-rijndijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Relevant zijn het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van je ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als het design en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Hazerswoude-Rijndijk. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hazerswoude-Rijndijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hazerswoude-Rijndijk?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar verleidelijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt tussen €850 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Pelle (Duroflame), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • RING LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Murano 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hazerswoude-Rijndijk. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 2394.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!