Pelletkachel kopen Zeist

Vergelijk installateurs pelletketels Zeist

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeist kopen stelt jou in staat om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei type kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze vergelijker lees jij samengestelde gegevens die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 3701

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van velerlei aspecten. We spreken over: soort huis, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3701
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeist zeer interessant. Dat kan zijn de MICRON van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1100
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zeistgebruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zeist vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer bewoners preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Zeist waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is hierom een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zeist

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €600 per product.

pelletkachel installateurs in zeist


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel monteurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen over jouw woning. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als uitstraling en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en selecteer een uitstekende installateur in Zeist. Kijk naar referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zeist


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Zeist?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs verleidelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €600 en €1500. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • LP up 9, Rafale (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ivo.tec 8 kW water+ (Wodtke), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zeist. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3700, 3701, 3702, 3703, 3704, 3705, 3706, 3707, 3708, 3709.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente