Pelletkachel kopen Austerlitz

Vergelijk installateurs pelletketels Austerlitz

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Austerlitz kopen opent nieuwe deuren om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van onze vergelijker bekijk je waardevolle gegevens die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3711

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van specifieke factoren. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Austerlitz iets om te overwegen. Dat kan zijn de LX up 12 Dia-mond van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zeistgebruikt 3020 kWh stroom plus 3020 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Austerlitz vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel consumenten neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Austerlitz waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Austerlitz

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Deze installatie kan gebruikt worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in austerlitz


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste installateurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen m.b.t. de woning. Relevant zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies een professionele installateur in Austerlitz. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Austerlitz


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Austerlitz?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €650 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Betty (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Drum (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Austerlitz. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3710, 3711.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!