Pelletkachel kopen Den Dolder

Vergelijk installateurs pelletketels Den Dolder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Dolder kopen opent nieuwe deuren om jouw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met velerlei modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je waardevolle toelichtingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3734

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels verscheidene onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Dolder zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Hermetic 12 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zeistverbruikt 3020 kWh stroom en nog eens 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Den Dolder vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Den Dolder waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juni 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Den Dolder

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een groene en besparende installatie: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in den-dolder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u speciale vragen m.b.t. uw woning. Onder andere de grootte van de woning de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Den Dolder. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Dolder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Den Dolder?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt duizenden pelletkachel & pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is wisselt tussen de €950 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Sonia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Biolady (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LX up 12 Icoca Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Den Dolder. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3712, 3734.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!