Pelletkachel kopen Bosch en Duin

Vergelijk installateurs pelletketels Bosch en Duin

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bosch en Duin kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze pagina tref je accurate raadgeving die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 3735

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw type huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3735
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bosch en Duin geen gek idee. Dat kan zijn de ATLAS van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te bedienen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zeistverbruikt 3020 kWh stroom en 3020 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bosch en Duin vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Bosch en Duin waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bosch en Duin

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €850 per model.

pelletkachel installateurs in bosch-en-duin


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen inzake uw woonobject. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en kies een uitstekende installateur in Bosch en Duin. Vraag om beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bosch en Duin


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bosch en Duin?

Hedendaags vind je allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €650 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Nina 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Garda 9 (CS-Thermos), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Icona Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Bosch en Duin. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 3735.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!