Pelletkachel kopen Teuge

Vergelijk installateurs pelletketels Teuge

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teuge kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door onze website vind jij toepasbare adviezen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 7395

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Je kunt denken aan: type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Teuge wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Dave water+ van het merk WodtkeOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Voorstverbruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €182,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Teuge vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Nederlanders overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Teuge waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Teuge

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model draagt zorg voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en voordelige installatie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in teuge


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers werken in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen m.b.t. uw huis. Onder andere het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en kies een geschikte installateur in Teuge. Vraag naar ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Teuge


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Teuge?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletketel & pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €700 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Ecofire Kate 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Musa Comfort Air Power 2.0 (MCZ), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Diva Mid (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Teuge. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7395.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!