Pelletkachel kopen Steenenkamer

Vergelijk installateurs pelletketels Steenenkamer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenenkamer kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website tref jij accurate gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 7439

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door verschillende variabelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenenkamer misschien we dé oplossing. Denk aan de Scirocco 60 EVO van het merk Dielle SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Voorstconsumeert 3260 kWh stroom plus 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Steenenkamer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n ketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Steenenkamer waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (april 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Steenenkamer

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in steenenkamer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hier volgen speciale vragen met betrekking tot uw woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw info maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Steenenkamer. Let op referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Steenenkamer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Steenenkamer?

Tegenwoordig zijn er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt varieert tussen €550 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Paloma 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • CLUB COMFORT AIR 14 UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Ekoline 7,5 (Kovan), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Steenenkamer. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7439.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!