Pelletkachel kopen Nijbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Nijbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijbroek kopen opent nieuwe deuren om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl lees je praktische toelichtingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 7397

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijbroek iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de TILDA COMFORT AIR van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €600
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Voorstverbruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Nijbroek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een CV-ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga eens langs bij kachel showrooms in Nijbroek waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijbroek

Een alternatieve is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een duurzame en prijs-interessante oplossing: minder vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijn- vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in nijbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verstuurd kan worden. De meeste experts werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je speciale vragen ten aanzien van je huis. Relevant zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Nijbroek. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Nijbroek?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €600 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Ecofire Margherita 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Curve (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Belvedere 16 (Klover), vermogen 18,4 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nijbroek. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 7397.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!