Pelletkachel kopen Twello

Vergelijk installateurs pelletketels Twello

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Twello kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina check je samengestelde adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 7391

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels verscheidene factoren. Onder andere: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Twello zeer interessant. Dat kan zijn de Gardenia Hydro van het merk RedOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Voorstverbruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €182,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Twello vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Twello waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Twello

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1250 per kachel.

pelletkachel installateurs in twello


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd mag worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn diverse vragen inzake jouw huis. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga in zee met een professionele installateur in Twello. Bekijk de ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Twello


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Twello?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs extra interessant. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €850 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Jessica 8 silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Stream C/Air (MCZ), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.
 • Star 18 (Klover), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Twello. Wat zijn de mogelijkheden richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 7390, 7391, 7392.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!