Pelletkachel kopen Terwolde

Vergelijk installateurs pelletketels Terwolde

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terwolde kopen biedt jou de kans om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan velerlei type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker vind jij actuele adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 7396

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terwolde een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Less van het merk Fontana SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Voorstverbruikt 3260 kWh stroom en nog eens 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €182,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Terwolde vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Terwolde waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Terwolde

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in terwolde


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden kan worden. Veel aannemers zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen met betrekking tot uw woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga in zee met een uitstekende installateur in Terwolde. Houd rekening met verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Terwolde


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Terwolde?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €900 en €1050. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Ecofire Kate 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Amy (Air) (MCZ), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Belvedere 22 (Klover), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Terwolde. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7396.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!