Pelletkachel kopen Wilp

Vergelijk installateurs pelletketels Wilp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wilp kopen stelt je in de gelegenheid om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina tref je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 7384

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met velerlei facetten. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wilp een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de PS-15-8 CLASSIC van het merk JustFireMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Voorstgebruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €182,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wilp vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Aanzienlijk veel mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Wilp waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wilp

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en prijs-interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in wilp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste experts werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Wilp. Houd rekening met ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wilp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Wilp?

Momenteel bestaan er velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard verleidelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is schommelt tussen €950 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Ecofire Ginger 9 canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • STREAM COMFORT AIR (MCZ), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.
 • Smart 80 (Klover), vermogen 22,6 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Wilp. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7384.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!