Pelletkachel kopen Ossenwaard

Vergelijk installateurs pelletketels Ossenwaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ossenwaard kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina lees je bruikbare raadgeving die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 3989

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke zaken. Belangrijk zijn: type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode3989
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ossenwaard zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 25 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Vianengebruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ossenwaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Ossenwaard waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ossenwaard

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een bewuste en besparende optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in ossenwaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake uw woonobject. Onder andere de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de grootte zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga aan de slag met een geschikte installateur in Ossenwaard. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ossenwaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ossenwaard?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel systemen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Ilenia (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ossenwaard. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3989.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!