Pelletkachel kopen Everdingen

Vergelijk installateurs pelletketels Everdingen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Everdingen kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees jij omvangrijke aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 type kachels:

  kachel installateur 4121

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4121
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Everdingen geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Canalizzata van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Vianenverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Everdingen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Everdingen waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Everdingen

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in everdingen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en mogelijke offerte verzonden kan worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen inzake je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het gewenste model en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Everdingen. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Everdingen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Everdingen?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €650 en €1300. Je kunt denken aan:

 • Wendy (Extraflame), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Charme (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Everdingen. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4121.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!