Pelletkachel kopen Zijderveld

Vergelijk installateurs pelletketels Zijderveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zijderveld kopen stelt jou in staat om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit verscheidene installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels onze website tref jij bruikbare toelichtingen die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 kachels:

  kachel installateur 4122

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. We spreken over: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4122
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zijderveld een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Norma RR10C-K van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Vianenverbruikt 3110 kWh stroom en 3110 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €156,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zijderveld vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Deze ketel stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van vermogen, de prijzen, en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Zijderveld waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2024 zijn erg wisselend. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zijderveld

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en voordelige optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in zijderveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen een aantal vragen over de woning. Onder andere de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als uitstraling en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een goed bekendstaande installateur in Zijderveld. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zijderveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Zijderveld?

Momenteel bestaan er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €700 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Viviana Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CHARME canalizzable (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Zijderveld. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4122.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!