Pelletkachel kopen Hoef en Haag

Vergelijk installateurs pelletketels Hoef en Haag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoef en Haag kopen stelt jou in staat om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker ontdek je actuele details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 4125

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4125
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoef en Haag iets om te overwegen. Dat kan zijn de Slim 10 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Vianengebruikt 3110 kWh stroom en nog eens 3110 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Hoef en Haag vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hoef en Haag waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Hoef en Haag

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel draagt zorg voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en voordelige oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in hoef-en-haag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de details en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel specialisten doen werkzaamheden in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies een goede installateur in Hoef en Haag. Let op verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Hoef en Haag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Hoef en Haag?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan honderden pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen de €950 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Angela (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND 70 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ellisse (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Hoef en Haag. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4125.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!