Pelletkachel kopen Hagestein

Vergelijk installateurs pelletketels Hagestein

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hagestein kopen biedt jou de kans om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij handige info die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 4124

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van allerlei zaken. Bijvoorbeeld: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
Postcode4124
Netnummer0347 (+31347)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Hagestein een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Inserto Zeus C van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Vianenconsumeert 3110 kWh stroom en stookt 3110 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €156,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Hagestein vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de gasketel. Deze ketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Veel mensen denken na over een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Hagestein waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hagestein

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie wordt gebruikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante optie: beperkte vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in hagestein


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen die gaan over jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Hagestein. Kijk naar verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hagestein


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Hagestein?

In de huidige situatie zijn er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €800 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Moira (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • BLITZ HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Hagestein. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4124.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!