Pelletkachel kopen Den Hoorn

Vergelijk installateurs pelletketels Den Hoorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Hoorn kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker tref jij accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 1797

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse zaken. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Hoorn zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Idropoint van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Texelgebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €156,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Den Hoorn vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Den Hoorn waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Den Hoorn

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model zorgt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een bewuste en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €700 per kachel.

pelletkachel installateurs in den-hoorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen over de woning. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies een geschikte installateur in Den Hoorn. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Den Hoorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Den Hoorn?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €700 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Dustin 17 (densan), vermogen 17,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Polly Light (Austroflamm), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ambra (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Den Hoorn. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 1797.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!