Pelletkachel kopen De Waal

Vergelijk installateurs pelletketels De Waal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Waal kopen stelt jou in staat om je huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze tool lees jij praktische informatie die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 1793

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in De Waal geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de icona Mirror LX up 9 van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Texelverbruikt 2740 kWh stroom plus nog eens 2740 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel De Waal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in De Waal waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juni 2024) wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in De Waal

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in de-waal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen die gaan over je woning. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een installatie dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en kies voor een goede installateur in De Waal. Let op ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in De Waal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in De Waal?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is vinden we terug tussen €450 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pure / Pure RAO / Pure multiair (Animo), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LW up 15 Steel LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in De Waal. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1793.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!