Pelletkachel kopen De Cocksdorp

Vergelijk installateurs pelletketels De Cocksdorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in De Cocksdorp kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van deze website bekijk jij waardevolle informatie die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1795

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere aspecten. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in De Cocksdorp zeer interessant. Je kunt kiezen voor de ROUND8K-B van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Texelverbruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €156,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel De Cocksdorp vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in De Cocksdorp waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in De Cocksdorp

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en besparende beslissing: lagere broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, biomassa is goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €800 per ketel.

pelletkachel installateurs in de-cocksdorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen wat vragen over uw huis. Voorbeelden zijn het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga in zee met een uitstekende installateur in De Cocksdorp. Houd rekening met klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in De Cocksdorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in De Cocksdorp?

Er zijn op dit moment veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €700 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Noelle 12 kanalisatie (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Berg (Air) (Arco), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • LW up 15 Video black LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in De Cocksdorp. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1795.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!